Az ERDŐVARÁZS családi napon jártunk

2018.09.22.

P1790937Az állami erdőgazdaságok nagyszabású családi rendezvényén vettünk részt az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében a budapesti Szabadság téren 2018.0921-22-én. Az erdei vonatokat bemutató Zakatoló sátorban az ÉSZAKERDŐ Zrt. lelkes szakmai csapatával együtt vártuk az érdeklődő kicsiket és nagyokat. Nagy sikere volt mesekönyv-sorozatunknak és a kötetekhez kapcsolódó színezőknek, kvízkérdéséknek, foglalkoztatóknak. Csohány Domitilla szerző is dedikált és játszott a gyerekekkel. Nagyon örültünk, hogy sokan érdeklődtetek és aktívan kapcsolódtatok be a foglalkoztató játékainkba.

Cikk folytatása

Országos könyvbemutató Gemencen

2018.09.15.

Csohány Domitilla szerző mutatja be az új mesekönyvet - Fotó: Toroczkai Zsolt

Csohány Domitilla szerző mutatja be az új mesekönyvet - Fotó: Toroczkai Zsolt

Cikk folytatása

Elindult a nyomdagép Gyomán

2018.08.24.

Elindult a nyomdagép GyománAz igazán patinás és nagy múltra visszatekintő Gyomai Kner Nyomdában ma elindultak a nyomdagépek, hogy a „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút" című mesekönyvünk az eddigi digitális létformájából csodálatos illatú, szép, szerethető, örömmel kézbe vehető kötetté váljon. A Gyomai Kner Nyomda 136 éves tapasztalata garancia a kiváló minőségre.

Cikk folytatása

Teljes gőzzel készül a gemenci mesekönyv!

2018.07.30.

Már a szerkesztőnél a kézirat és néhány illusztrációRezét gőzös és barátai már megelevenedtek a szerző kéziratának oldalain, és persze illusztrátorunk rajzlapjain.

Ha valakinek sasszeme van, akkor Győri Zsolt vázlatrajzából már felismerheti a gemenci erdei vasút jellegzetes mozdonyait. Csohány Domitilla írónkat pedig hitelességi szempontból nem is ellenőrizhetné más jobban, mint hűséges kutyusa. A kötet szerkesztője pedig örömmel dolgozik az utolsó simításokon. Kiadónk csapata mindent megtesz, hogy a „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút" című mesekönyv szeptemberben megjelenjen.

Cikk folytatása

A Kispöfögők Kemencén

2018.07.28.

Egész nap hajtányoztak a sátrunk mellettNagyon jó élményekkel gazdagodtunk a Kemencei Erdei Múzeumvasút Napján. Találkoztunk olvasóinkkal, sőt rajongóinkkal is. Nagy örömünkre újabb gyerekek és felnőttek váltak mesekönyv-tulajdonossá, és azt is örömmel tapasztaltuk, hogy sokan várják már a gemenci folytatást. Akinek kedve volt, mesekönyvet olvasott vagy éppen színezett. A hajtányozók örömkiáltásai pedig igazán zene volt füleinknek. Ma is bebizonyosodott,

Könyvhét Miskolcon

2018.06.07.

Kiadónk is megjelent a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönynapok miskolci rendezvényeinSok élményt adott a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok miskolci rendezvénysorozata.

Jóleső beszélgetést folytattunk az Irodalmi Teraszon Szekrényes Miklóssal, örömmel dedikált szerzőnk — többek között — Kiss Ottó költőnek, a gyerekeknek és az érdeklődő felnőtteknek. Örömteli élmény volt a Martin-kertvárosban található Tompa Mihály Könyvtár könyvbemutatóján részt vennünk, ahol több kedves olvasónkkal és leendő olvasónkkal töltöttünk el egy vidám órát. Megtisztelő volt a helyi média és az emberek szeretetteljes érdeklődése is.

Cikk folytatása

Író - olvasó találkozó Miskolcon

2018.06.06.

A Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda tornatermében volt a találkozóA Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda több osztálya is eljött a "Miki és a lillafüredi kisvasút" mesekönyv bemutatójára.

Sokan már jól ismerték a kötetet. A szerző, Csohány Domitilla és a diákok együtt fedezték fel, hogy milyen érzés a közös meseélmény megélése.

Cikk folytatása

Gyermeknapon Miskolcon

2018.05.27.

P1750145mNyárias melegben, két helyszínen (Repülőtér, Népkert) is találkoztunk olvasóinkkal, akik a mesekönyv lapozgatása mellett színezőkkel, foglalkoztatókkal, kvízjátékokkal tehették teljessé meseélményüket.

A szerző nemcsak dedikált, hanem a színpadon a gyermeki fantáziavilág segítségével bevezette a legbátrabbakat "Miki és a lillafüredi kisvasút" különleges mesevilágába.

Cikk folytatása

A meseszép Andókúton jártunk Cidrivel

2018.05.26. 

P1740975mMa a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Napján a mahócai szárnyvonalon találkoztunk olvasóinkkal és leendő olvasóinkkal.

Több száz előre regisztrált utas volt kíváncsi a Bükk-hegység ezen meseszerű tájára. Mi nagyon örültünk annak, hogy a "Miki és a lillafüredi kisvasút" című mesekönyvünk egyik főszereplője, Cidri vontatta a szerelvényt. Most is bebizonyosodott, hogy egy csodálatos, elvarázsolt tájon a meseolvasás is mágikusabb.

Cikk folytatása