Skip to main content

Kosár

Országos könyvbemutató Lillafüreden


Csohány Domitilla, a szerző beszél a mesekönyvről. - Fotó: Dudás Éva

2018.03.22

Országos sajtóbemutató keretében nyújtottuk át tegnap a Kispöfögők mesekönyv-sorozatot, és annak első kötetét, a „Miki és lillafüredi kisvasút” című kiadványt a nagyközönségnek. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Ökoturisztikai Központjában megtartott eseményen jelen volt Miki, a hibrid mozdony is, amiről a mesekönyv főszereplőjét mintázta meg a szerző. A különvonaton így az újságírók a valóságban is megtapasztalhatták azt, hogy kisvonatozni mesés!

A sajtótájékoztatón Bak Julianna, az ÉSZAKERDŐ Zrt. közgazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta:

„A gyerekek szeretik a kisvonatot, sokan szeretnek masiniszták lenni még négy éves korban. Ezért tartjuk jónak, hogy megszületett egy olyan gyermekeknek szóló mesekönyv, ami egy valóságban is létező, az erdőgazdaság által működtetett kisvasutat mutat be a gyermekek nyelvezetén, illetve amit még fontosabbnak tartok, hogy megmutatja: karnyújtásnyira vannak a természet csodái, hiszen kisvonattal is elérhetők. Társaságunk célja, hogy a gyerekek megismerjék az erdőt, mert azt szeretjük, amit ismerünk, és azt óvjuk, amit szeretünk.”

A sajtóeseményen a kötet szerzője Csohány Domitilla kiemelte:

„Kisvasúton utazni minden korosztály szeret, ez kortalan szenvedély. Az élményközpontú oktatásban hiszek, nem titkolt célom megszerettetni az olvasókkal ezt a leírhatatlanul szép vidéket.”

A bemutatón jelen volt Győri Zsolt illusztrátor és Baricz Árpád, a könyvet kiadó Beszédírók Kft. felelős szerkesztője is.

IMG 9374

Győri Zsolt illusztrátor nyilatkozik - Fotó: Dudás Éva

IMG 9400

A mesét olvasó gyerekek a sajtóérdeklődés középpontjában a kisvasút egyik impozáns kocsijában  Fotó: Dudás ÉvaIMG 9444

Kisvonat a téli tavaszban a sajtóesemény végén - Fotó Dudás Éva


 

Copyright © 2018 Beszédírók Kft. Minden jog fenntartva!