Boldog születésnapot Kispöfögők!

Egy éve mutattuk be országos sajtótájékoztatón a Kispöfögők mesekönyv-sorozat első kötetét, amely a Lillafüredi Állami Erdei Vasút mozdonyainak kalandos mindennapjairól szól.

2019.03.21.

 IMG 4886mk
Csohány Domitilla író

Hibrid Miki és mozdonytársaik nemcsak szórakoztatnak, hanem játszva tanítanak is. A történetek főszereplői a valóságban is szolgálatot teljesítő mozdonyok, a mesék helyszínei pedig az erdei vasutak állomásai és azok az igazán csodálatos tájak, amelyeken a keskeny nyomtávú szerelvények zakatolnak. A különleges növény- és állatvilág, a történelem és még az irodalom is megjelenik a mesékben a 4-8 éves korosztály számára könnyen befogadható formában. Így a kötetek hasznos kiegészítői lehetnek az óvópedagógusok és a tanítók munkájának.

Miki és a Bükk

A világ első kisvasúti hibrid mozdonya a Lillafüredi Állami Erdei Vasútnál teljesít szolgálatot és egyben a „Miki és a lillafüredi kisvasút” című mesekönyv főszereplője. A többi kedves mozdonykarakterrel, valamint a Bükk-hegység különleges állatvilágának aranyos képviselőivel együtt kutatnak, nyomoznak hol természeti, hol történelmi talányok felderítésében. Így válnak az olvasó és a mesét hallgató gyerekek jó barátaivá a pisztrángok, a vízirigók, az uráli baglyok, a patkós- és piszeorrú denevérek, de még a muflonok is.