Skip to main content

Kosár

MAGYAR TÁVIRATI IRODA


mti logo

Kultúra-könyv

Megjelent a Kispöfögők mesekönyv-sorozat új kötete

    Budapest, 2022. május 20., péntek (MTI) - A Balaton déli partjának kevésbé ismert térségét és élővilágát mutatja be a Kispöfögők mesekönyv-sorozat negyedik kötete, a "Berci és a balatonfenyvesi kisvasút".

    A Beszédírók Kft. közleménye szerint a kötet a mesék segítségével átélhetővé varázsolja a kisvasutak különleges hangulatát és a Nagyberek tájegység élővilágának sokszínűségét is.

    A mesekönyv-sorozat legújabb kötetében, csakúgy mint az előzőekben, a gyerekek a történeteken keresztül játszva sajátíthatják el a természetvédelem alapjait.

    A meséket a gyermekek számára is jól érthető nyomvonaltérkép és érdekességeket bemutató "minilexikon" is kiegészíti. A könyvet vasútszakmai szempontból a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt., az élővilágot bemutató részeket pedig a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság felügyelte.

    A mesekönyvekre élménypedagógiai program épül, amely segítségével a 4-10 éves korosztály számára a kiadó speciális foglalkozásokon, tanórákon mutatja be hazánk növény- és állatvilágát.

    A mesekönyvek írója Csohány Domitilla, illusztrátora Győri Zsolt.

bhk \ pmg

MTI 2022. május 20., péntek 16:07

Copyright © 2018 Beszédírók Kft. Minden jog fenntartva!