Győri Zsolt – illusztrátor

Budapesten születtem 1970-ben. Kiskorom óta szenvedélyesen érdekelt, hogy hogyan lehet képek, rajzok segítségével megfogalmazni mindazt, amit mondani szeretnék a világról. Számomra az emberi kommunikáció talán legpontosabb módja a vizualitás. Ezért már nagyon hamar egyértelmű volt az, hogy grafikus leszek.

Elvégezve a Magyar Iparművészeti Főiskolát reklám és kreatív ügynökségeknél dolgoztam grafikusként, majd senior art direktorként, öt éve pedig szabadúszóként veszek részt az alkotófolyamatokban. Az elmúlt több mint 25 évben alapvetően alkalmazott grafikával foglalkoztam.

Egy mesekönyv illusztrálása izgalmas, nem mindennapi feladat volt számomra. Új energiák szabadultak fel bennem a munka során, amit nagyon élveztem, főleg azért, mert gyermekként én is szerettem a vasutat, a vonatokat. A ’70-es években szüleimmel Budapest XI. kerületében lakva – közel a vasúthoz – szinte természetes volt, hogy rajongok a mozdonyokért. Illusztrátori munkám során azonban a legnagyobb inspirációt kisfiam nyújtotta, aki szintén nagyon-nagyon szereti a vonatokat.

Sajtófotók

Fotó: Toroczkai Zsolt

Sajtófotók letöltése